Zijde is een natuurlijke stof die wordt afgescheiden door bepaalde insecten, zoals de zijderups, en stolt bij contact met de lucht. Het is een fijn maar toch sterk product, waar schitterende kleding & sieraden mee gemaakt kan worden. Zijden armbandjes worden dan ook geassocieerd met luxe. Maar hoe kan je het beste zijden armbandjes wassen? Hier een aantal wastips!De armbandjes zijn handgeverfd.

Zijde armbandjes wassen:

1.Wanneer je zijden armbandjes met een handwas reinigt, neem dan een fijnwasmiddel. Was het zijde kort, en laat het niet weken.

2.Een fijne eigenschap van zijde stof is dat het kreukherstellend is. Hiervoor moet je het echter wel voorzichtig behandelen door de stof niet te wringen of te centrifugeren bijvoorbeeld. Ook kan je zijde beter te drogen leggen in plaats van op te hangen.

3.Strijken van de armbandjes is niet aan te raden, indien je op eigen risico toch wilt strijken stel de temperatuur van het strijkijzer dan niet te hoog in. Gebruik een doekje tussen het armbandje en het strijkijzer om je zijden armbandje nog langer mooi te houden.

Ā© 2011 - 2021 Jozemiek Sieraden & Lifestyle groothandel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel