Tips

Onze sieraden  zijn van goede kwaliteit maar om onze kwaliteit te waarborgen hebben wij hier een aantal tips zodat je lang van onze sieraden  kunt genieten.

 • Voorkom contact met: Crème, parfum, water en vocht. Draag een sieraad niet tijdens het sporten en laat het sieraad bijvoorbeeld niet in de badkamer liggen, condens kan op termijn verkleuring veroorzaken.
 • Door de PH-waarde van je huid kan je sieraad verkleuren.
 • Dof geworden of verkleurde kralen kun je vaak oppoetsen met een schone zilverpoetsdoek.
 • Draag geen sieraden bij huishoudelijk of ruw werk en bij het sporten. Sieraden kunnen beschadigen door bepaalde schoonmaakmiddelen (chloor/zout) en door te hard stoten. Daarnaast bestaat de kans de sieraden te verliezen.
 • Het is het beste om sieraden niet los in een lade of doosje te leggen. Sieraden kunnen elkaar beschadigen; berg elk sieraad apart op om krassen te voorkomen.Maak je armband of ketting altijd dicht bij het opbergen zodat ze niet in de knoop raken.
 • Stel je sieraden niet bloot aan te fel zonlicht/zonnebank. Kleurstenen kunnen daardoor verkleuren.
 • Make-up, haarlak en parfum bevatten stoffen die , als ze in aanraking komen met de metaallegeringen, vlekken kunnen veroorzaken op huid en kleding. Ook kan het de metaallegering verkleuren. Het is het beste om sieraden, pas op het allerlaatst om te doen.
 • Doe je sieraden altijd af als je gaat slapen.

 

 

Wat is 14k goud ?

Puur goud wordt uitgedrukt in 24 karaat dit bevat 99,99% goud. Puur goud is echter erg zacht en daardoor buigzaam en gevoelig voor slijtage. Door andere metalen toe te voegen wordt het goud harder gemaakt. Hierdoor is het beter te bewerken. De toevoeging (legering) bepaalt de kleur van het goud. Deze toevoegingen zijn vaak koper, zilver of palladium.14 karaat goud: 58.5% puur goud

De meeste zilverkleurige en goudkleurige armbanden, kettinkjes en enkelbandjes zijn bij ons ‘plated’. Dit betekent dat ze gemaakt zijn van onedel metaal met een dun laagje zilver/goud eroverheen. De term plated komt van de techniek die voor deze sieraden wordt gebruikt namelijk: electroplating. Door middel van stroom blijft het laagje hechten aan het onedele metaal.Het laagje zilver of goud bij plated sieraden kan er afhankelijk van de zuurgraad van je huid ook weer afslijten. Als je deze sieraden onder de douche draagt versnelt dit het proces. Deze sieraden blijven, in tegenstelling tot 925 sterling silver sieraden, niet je hele leven mooi. Toch kunnen ze zeker lange tijd mee als er zorgvuldig mee om wordt gegaan.

 

Gouden sieraden onderhouden.
Ondanks dat goud is een edelmetaal is, is het wel gevoelig voor invloeden van buitenaf zoals parfum, de zuurgraad van je huid of zeepresten. Deze invloeden kunnen het goud uiteindelijk dof maken. Hierbij wat tips om te zorgen dat je (gouden) sieraden mooi blijven;

 • Sieraden zijn gevoelig voor parfum, haarlak en cosmetica. Doe je sieraden dus pas om als je je parfum en haarlak al opgespoten hebt.
 • Door de zuurgraad van de huid kan je sieraad eerder dof worden (of verkleuren als het geen edelmetaal is). Doe je sieraden dus 's nachts af om ze niet onnodig lang bloot te stellen hieraan.
 • Bewaar je sieraden op een droge, donkere plek.
 • Douche of zwem niet met je sieraden om.
 • Doe je sieraden af bij zwaar werk.
100% zijden armbanden

Zijde is een natuurlijke stof die wordt afgescheiden door bepaalde insecten, zoals de zijderups, en stolt bij contact met de lucht. Het is een fijn maar toch sterk product, waar schitterende kleding mee gemaakt kan worden. Zijden armbandjes worden dan ook geassocieerd met luxe. Maar hoe kan je het beste zijden armbandjes wassen?

Hier een aantal wastips! De armbandjes zijn handgeverfd.

Zijde armbandjes wasse:

1.Wanneer je zijden armbandjes met een handwas reinigt, neem dan een fijnwasmiddel. Was het zijde kort, en laat het niet weken.

2.Een fijne eigenschap van zijde stof is dat het kreukherstellend is. Hiervoor moet je het echter wel voorzichtig behandelen door de stof niet te wringen of te centrifugeren bijvoorbeeld. Ook kan je zijde beter te drogen leggen in plaats van op te hangen.

3.Strijken van de armbandjes is niet aan te raden, indien je op eigen risico toch wilt strijken stel de temperatuur van het strijkijzer dan niet te hoog in. Gebruik een doekje tussen het armbandje en het strijkijzer om je zijden armbandje nog langer mooi te houden.

Swarovski - kristal stenen
Sieraden met Swarovski/kristal steentjes zijn vaak wat kwetsbaarder, doordat de steentjes meestal alleen geplakt zijn. Op verlies van Swarovski/kristal steentjes wordt geen garantie gegeven. Ondanks het zorgvuldig en goed vervaardigen van deze sieraden kan het voorkomen dat na verloop van tijd door normaal gebruik of door hardhandig gebruik de steentjes los laten.

Bron: sieraden informatie centrum

© 2011 - 2022 Jozemiek Sieraden & Lifestyle groothandel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel